Оферта за сватбена фотография 2019


сватбен фотографУважаеми младоженци,
Благодаря Ви за интересът към моята работа, ако решите да ми се доверите, се надявам и Вие и аз да останем доволни от крайният резултат.

Веднага след като ми кажете детайли за Вашето тържество, ще ви изпратя подробна оферта, съобразена с Вашия план и моите възможности да поема ангажимент за Вашето сватбено тържество.

 Как снимам

Снимам активно през цялото време, малко вероятно е да ме видите да седя, освен по времето, когато гостите вечерят, което не означава, че ще получите “2800”кадъра, а означава, че снимам много, за да уловя моментите и атмосферата на Вашата сватба, които да предам по най-добрият начин.
Aко отделите време да разгледате галериите, ще добиете представа как снимам, а това е много важно, за да сме сигурни и вие и аз, че имаме подобен вкус за фотография.

Какво получавате

Получавате кадрите разделени на папки, според момента от сватбата, в който са се случвали – “подписване”, “сесия” и т.н. Стремя се да покажа по най-добрият възможен начин, събитията, които снимам, за товa всички кадри преминават старателна селекция и обработка.
Убедена съм, че добре подбраните галерии са цел на всеки уважаващ работата си фотограф:)

Фотокниги

Изработката на Фотокнига договарям допълнително, ако младоженците имат интерес да поръчат такава. Цените на книгите варират в диапазона 260 – 400лв, в зависимост от това колко луксозна ще бъде книгата и колко страници ще съдържа. Обикновено работя книгите във формат 30/30см, луксозна корица и твърди страници. Книгите изработвам след приключване на сватбения сезон, за да мога да им отделя достатъчно внимание.

Репортаж

Харесвам и търся репортажния стил на снимане, уловените моменти, тези които дори Вие няма да сте забелязали:) Снимането на сватба по същество е един доста тежък репортаж – нужни са бърза реакции и способност да имровизираш на мига, а аз вярвам, че мога и двете.
Ако случайно сте от хората, които държат да бъдат снимани в цял ръст през цялото време, то е възможно моите близки планове и портретен стил да ви изненадат, за това пак ще кажа- разгледайте галериите:)

Онлайн галерия

За улеснение на младоженците и понеже разбирам нетърпението, с което очакват да видят кадри от сватбата, подбирам 20-30 кадъра и ги слагам в онлайн галерия до няколко дни след тържеството. Така хората могат спокойно да изчакат обработката на останалите кадри, а и роднините имат възможност да се порадват на първи кадри от сватбата.
Ако сте много нетърпеливи, можете да получите експресна обработка на цялата галерия от избрани кадри, която обикновено е между 120 -150 кадъра, но това ще струва допълнително 150 лв.

Доверие

Доверието е съставна част на добрата сватбена фотография. Много е важно да се усеща доверие между двойката и фотографа- само тогава се получават наистина хубави сватбени снимки.
За мен е много важно да мога да показвам работата си, така че ако случайно имате изискване за конфиденциалност, държа да го знам предварително, за да мога аз от своя страна да преценя дали искам да поема ангажимент за снимки, които никога няма да видят бял свят.


За да запазите конкретна дата е нужно да ми се обадите по телефона и да се уговорим за среща.
Когато разтоянията и обстоятелствата не позволяват лична среща, срещата в скайп е едно добро решение.

След като се уточнят всички детайли по съвместната ни работа, за да запазите датата трябва да внесете 20% от договорената сума като депозит по банкова сметка и разбира се може да Ви бъде издадена фактура.

Толеранс от 1-2 дена, в които да внесете сумата смятам за нормален.ФОТОКНИГИ


Фотокнигите могат да се поръчат на цена от 260 до 400 лв, за стандартната поръчка от 24-30 твърди страници, твърда корица.
Цената зависи от това колко лукозна ще бъде книгата, ще има ли кожена корица и каква.

Ето примерни снимки на една фотокнига:

 

А ето и малко информация по  някои от най-честите ви притеснения:)

В последните години има една тенденция датите да се запазват почти година по-рано от деня на сватбата, логично е,  при такова дългосрочно  планиране  да възникнат въпроси:)

  • Какво ще стане, ако ви  сполети инцидент или друго  кризисно  събитие, заради което не можете да снимате? Преди години една от първите ми булки, много държеше да й обещая, че нищо няма да ме сполети до сватбата (е , аз  се  надявах и след това нищо да не ме сполети:) Надявам се силно  всички  да бъдем в чудесно здраве, когато  дойде денят на  Вашата сватба, но все пак имам широк кръг от колеги на  едно телефонно позвъняване разстояние. Досега не ми се е случвало и се надявам и занапред да не ми се налага да ползвам  тази си мрежа от контакти. Но ако аз съм поела ангажимент  да снимам вашето събитие, то ще направя най-доброто възможно, за да го подсигуря.
  • Какво ще стане, ако ви се развали техниката? Бъдете сигурни,  че няма  сериозен фотограф, който да излиза на  снимки с една камера. Много се спекулира с  вида на техниката, истината е, че ако човек  може да снима и умее да „лови“ моментите  и светлината, той вероятно ще успее  да заснеме   едно  събитие с  каквато и да е техника.
  • Снимате сама, как ще  успеете да заснемете всичко? Честно – снимам сама в   една голяма  част от времето  и  досега не съм имала проблеми да заснема  сама дадено събитие. Но по важното е, че това е  стилът ми на снимане, снимам динамично и подвижно и това  всъщност ми харесва:)
  • Гледахме снимки на  приятели и нашите не са такива? Много е важно хората  да правят адекватни сравнения- ако  вашите приятели са се съчетали на о.Санторини, имали са страхотна сесия  на плажа, а вашата сватба е била в  града и сте имали сесия  в  близкия парк, няма  фотограф на земята, който да ви направи “ като техните снимки“.  Красивите снимки от сесия, изискват време и подходяща  локация, добра организация, но най-вече разбиране, че подобни снимки изискват време  и желание от страна на двойката. Снимала съм прекрасни двойки, на страхотни места и нямам една снимка за показване, защото просто не са планирали сесия.
  • Нямам  достатъчно снимки с   роднините!– Това  е изцяло въпрос на организация. Ако не сте предвидили време за  така наречените  „официални снимки“, ритуалите са планирани близо един до друг и  просто  няма  време, трябва  да разбирате, че фотографа не е  и не може да бъде организатор на вашия  ден. Аз мога да ви кажа в предварителните  разговори как е добре да стане и кога има  подходящ момент за това, но вие сте тези които решавате кое  е важно  за вас. Така, че в общия случай,  фотограф и  оператор се движат плътно с двойката и снимат това, което е планирано, така както  е планирано.